Zumba®

Tánc és fitnesz - rejtett edzés

A Zumba® egy latin táncokra épülő fitness irányzat. Csodálatos, energiával teli óra, ahol a táncos és fitness elemek találkoznak egymással. Alapvetően 4 ritmusra épül, ezek a salsa, reggaeton, cumbia és merengue. Ezeken kívül azonban sok más is megjelenik a 60 percben, például bhangra, latin pop, soca, tango vagy akár hip-hop. A változatosság miatt az óra sosem lesz unalmas. Intervallum edzés, ahol a magas intenzitású szakaszokat (dalokat) alacsonyabb intenzitásúak váltják, ezzel segítve elő a maximális zsírégető hatást. A koreográfiák gyors megtanulását különböző kézjelekkel, nonverbális módon segítjük elő, nincs az aerobikban megszokott hangos számolás, ezzel is elősegítve, hogy elengedd magad és igazán érezd a zenét.

A Zumba® Beto Perez nevével kapcsolódik össze, aki immár több, mint 15 éve mondhatja magát ennek a csodálatos irányzat atyjának. Világszerte több, mint 15 millió ember él ennek a szenvedélynek. 

Mit hozzak magammal? 

1. Kényelmes ruházat. Olyan ruhában gyere, amiben nem csak szabadon tudsz mozogni, de jól is érzed magad, szépnek és csinosnak. Akár kiegészítőkkel is feldobhatod magad. Hidd el, még szuperebb lesz így az élmény! 

2. Cipő. Elsősoran olyan, ami szabadon enged téged mozogni minden irányban, jól tartja a bokádat is és kényelmes. 

3. Folyadék. Főleg vizet ajánlok, de bármilyen sportital vagy cukormentes tea is jöhet akár. A lényeg, hogy rengeteg folyadékot fogsz veszíteni, amit nem árt pótolni menet közben. 

4. Törölköző. Igen, ezen az órán izzadni fogsz. Sokkal kellemesebben fogod érezni magad, ha néha megtörölheted az arcod vagy a kezed közben. 

5. Csupa jókedv! Ha mégsem sikerül, akkor majd én átadom neked a helyszínen! :)