STRONG by Zumba®

Nem, ez nem tánc!

Saját testsúlyos gyakorlatokra építő, magas intenzitású interval edzés, tempo tréning. A magasabb intenzitású szakaszokat pihenő részek váltják az óra során, ezáltal a kalóriaégetés a maximumon van és a pihenő szakaszoknak köszönhetően mindenki számára teljesíthető.

2016-ban a Zumba, mint cég megalkotta a STRONG by Zumba® névre hallgató fitnesz programot. Megfordították az eddigi szokásokat, és a kész edzéstervhez írnak zenét. Itt a guggolásokból, ütésekből, rúgásokból vagy támaszhelyzetben végzett gyakorlatokból álló sorozatok tökéletesen szinkronban vannak a zenével, ezáltal extra motivációt kapsz az edzésedhez.

Egy kőkemény erő-állóképességi edzés azoknak, akik szeretik a kihívásokat. A 60 perc egy bemelegítésből, 4 különböző intenzitású negyedből és egy levezetésből áll. 

Mit hozzak magammal?

1. Kényelmes edzőruhát. Olyan ruhát hozz, amiben könnyedén és kényelmesen tudsz mozogni, de kevésbé lóg, mivel sokszor zavaró lehet a támaszpozíciókban a mindenfelé libbenő póló vagy nadrág. Érdemes leggingset és egy kicsit simulósabb felső részt választani.

2. Edzőcipőt. Ez lehetőleg ne tánc vagy futócipő legyen, persze első alkalommal a próba idejére nem kell egyből befektetni egy új darabba. Olyan cipőt keress, ami megfelelő tartást biztosít a lábadnak mind az oldal, mind az egyenes irányú mozgásokhoz, és bordázottabb talpa van, hogy ne csússz el benne.

3. Polifoam/jógamatrac. Az utolsó negyede az órának a "Floorplay" vagyis a talajmunka. Itt érdemes matracot használni, ezért kérlek ezt is hozz magaddal.

4. Törölköző. Rengeteget fogsz izzadni, ezt garantálom! Ne hagyd otthon a kisebb vagy nagyobb törcsit, sokat segíthet a szünetek alatt, ha gyorsan áttörölheted a kezeidet vagy az arcodat.

5. Folyadék. Sok víz, vagy valamilyen számodra bevált sportital, hogy folyamatosan hidratált maradhass.

+1. Az akaraterőd. Ez egy kemény edzés, én végig segíteni és motiválni foglak, de ehhez a te pozitív hozzáállásod is kell! :)

Néhány előtte - utána kép kedvcsinálónak. Te is lehetsz valamelyik néhány héten belül!